Adidas Heren   | Adidas Jongens   | Adidas Dames   | Adidas Meisjes   | Adidas Boost
Valuta:

Verzenden & retouren

1) Graag willen wij uw bestelling binnen 48 uur. Uw project moet worden voordat verpakt verzonden in goede staat, in goede staat om uw doos afgeleverd.

2) Uw bestelling wordt aan de deur worden gestuurd. U ontvangt een bevestiging e-mail die uw bestelling, zodra uw bestelling succesvol is ontvangen. Wij sturen u een tracking-nummer en een link tracking, zodra wij uw pakket. Als u niet de bevestigings e-mail ontvangen, neem dan contact met ons op via e-mail.

3) De levertijd is 5-7 dagen naar alle belangrijke bestemmingen tussen verschillende orders kan langer afhankelijk van het bestelproces (weekends, feestdagen) tijd in beslag nemen. De exacte levertijd op basis van de rederij standaard. Levering is gegarandeerd. Als uw pakket wordt verloren of in beslag genomen zullen we nieuw pakket zodra we de gebeurtenis negeren.

Wij staan ​​garant voor alle producten op uw deur in een tijdig, inzet voor de veiligheid. Alle pakketten worden gemarkeerd als "gift" of "monster" om te voorkomen dat geladen douane kosten, maar de ontvanger zal volledig verantwoordelijk voor de kosten, indien van toepassing. Als de goederen verloren zijn gegaan tijdens het transport fase zullen we de volledige verantwoordelijkheid te nemen en zal uw uitgaven reship.

Komt terug

Zodat onze klanten genieten van online winkelen is ons doel. Wij zorgen ervoor dat alle producten zijn van topkwaliteit en sommige klanten zullen love it! Echter, in een klant wil om terug te keren / exchange goederen onder de omstandigheden, bieden wij een 7-10 dagen rendement (na ontvangst van uw bestelling).

Als er iets mis is met uw aankoop, neem dan contact op met onze retouradres. Alle items moeten worden teruggestuurd in de originele staat en niet versleten, voordat ze een terugbetaling kan ontvangen. Het project moet in nieuwe en ongebruikte staat terugkeert, in de fabrikant doos, en met alle genomen (met inbegrip van garanties en kaarten), onderdelen en accessoires (inclusief stof zakken) om volledige krediet te garanderen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt in de geretourneerde artikelen terug. Als we ontvangen beschadigd is, zullen we niet teruggenomen.

Trading Guide:

1, moet het project worden geleverd in 7-10 dagen terug, de klant is verantwoordelijk voor alle daaruit voortvloeiende uitwisseling gedurende het gehele transportkosten, dat wil zeggen, de klant moet betalen voor de scheepvaart vervanging project wij naar u sturen. Beschikbaarheid van vervangende project, niet gegarandeerd. Je zal na de voltooiing van de uitwisseling proces, om een ​​e-mailbericht ontvangen. Geef de uitwisseling item en de nieuwe kleur of grootte van het bericht naar de klantenservice.

2, ruilen of krijgen alleen hun beschadigde of defecte items niet geschikt is (je moet een defecte deel van het beeld te bevestigen) van het project mogelijk maakt.

3, kan Alle items alleen ruilen voor dezelfde prijs alternatieven. Houd er rekening mee dat we zullen uitgeven na uw terugkeer is ontvangen, voordat vervanging.

4, moet het project nieuw zijn, en er is geen slijtage te worden geaccepteerd als een terugkeer. Neem contact op met de klantenservice om vragen te stellen, te verkrijgen terugkeer toestemming, aarzel dan niet om ons een email te sturen.

Zodra we de goederen te ontvangen, zullen wij terugbetalen / items uitwisselen voor u. Terug transportkosten door de klant gedragen, en wordt uitgevoerd met een tracking-nummer worden verzonden.

Situatie:

1) aspecten van kwaliteit

Wanneer u het pakket ontvangen, controleer dan of het schip, in dit geval, als de verpakking beschadigd is, dan kunt u weigert te tekenen voor het pakket. Wanneer u het pakket opent, wordt het product gevonden om een ​​kwaliteitsprobleem, neem foto's die verband houden met, en verzenden van e-mail naar ons, bevestigen we dat we zullen opnieuw te verzenden een nieuwe zak voor u, of geef u een volledige terugbetaling.

2) niet-kwaliteit problemen

Onze website kan een volledige terugbetaling, niet-kwaliteit problemen, zoals niet opgeven:
Dit product is niet zoals die in uw beeld;
Het product is niet wat ik dacht dat het zou zijn;
Ik ben zeer tevreden met dit product.

In zeven dagen, als u wenst terug te keren, omdat de items die redenen gekocht, moet u het product terug in de originele verpakking naar ons (u betaalt voor retourzending) (vanaf de datum van ontvangst van het product). Wanneer wij de producten te ontvangen, zullen we ook aftrekken transportkosten en een 5% vergoeding. Je verandert gewoon je geest en je wilt naar een andere terugkeer beleid zal niet werken in dit geval.